2 Kasım 2009 Pazartesi

BİR ÖKÜZÜ NASIL TANIRSINIZ?

Öküzkolik olup olmadığınızı keşfetmeden önce “öküz” kavramını biraz açmak lazım. İşte bir öküzü tanımak için size birkaç ipucu:

1. Öküzlerin ortak özelliği çok başarılı şekilde erkek kılığına girmiş olmalarıdır.
2. Erkek olarak taşıdıkları özellikler değişiklik gösterebilir. Yaş olsun, meslek olsun, tip olsun, burç olsun... Ama içlerinde gizledikleri öküzün özellikleri değişmez.
3. Öküzlerin bukalemunlarla açıklanamayan bir akrabalığı vardır. Tıpkı bukalemunlar gibi öküzler de istediklerinde özellikle de ilk tanıştığınız zamanlarda kendilerini çok iyi gizlerler. Kendilerini romantik bir Casanova, teselliye ihtiyaç duyan küçük bir çocuk, hatta beyaz atlı prens gibi çeşitli farklı formlarda rahatlıkla yuttururlar.
4. Öküzler kendilerini Allah’ın kadınlara bir lütfu sanırlar. Üstelik Quasimodo’dan hallice olsalar bile...
5. Öküzler için dengesizlik bir yaşam biçimidir. 10 dakika önceki size davranış şekilleri 10 dakika sonraki davranışlarıyla ilgili en ufak bir ipucu vermez, aldanmayın.
6. Öküzler bencildir, sadece kendi menfaatlerini düşünürler. Sizi tam tersine inandırsalar, sizin iyiliğinizi düşünüyor gibi gözükseler de inanmayın, “sen” deseler de aslında o “ben” demektir.
7. Öküzler kıymet bilmezler. Fedakarlık kelimesinin anlamını da bilmezler, o yüzden işten erken çıkıp ona akşam yemeği hazırlamak, ona sürpriz doğumgünü organize etmek gibi gereksiz aktivitelere hiç girmeyin.
8. Öküzler en güzel renkten en kestirme yola, en komik filmden en iyi restorana her konuda sabit fikirlidirler. Onları kendi fikirleri dışında farklı bir şeye ikna etmeye çabalamak nafile bir çabadan ibarettir.
9. Öküzler duyarsızlığın suret bulmuş halleridir. Sizin kırılıp incinmeniz bunun nedeni onlar olsa bile sizin tercihiniz ve sorununuzdur.
10. Öküzler kendileri için yapılan piç, çapkın, playboy, player, ıssız adam gibi tanımlamalara bayılırlar. Ama aslında hakettikleri daha doğal tanımlamalardır: Öküz, odun, ayı, kereste gibi...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder